Rygg & idrottskliniken, Dalsjöfors

specialiserad fysioterapi 

Rygg & Idrottskliniken är specialiserad på rygg, nacke och idrottsskador.

 
Här kan du med mer brådskande behov få snabb hjälp. Vi tar emot patienter med privat sjukförsäkring, med dig som har Råd och Vård för idrottare eller mot privat taxa.

Specialiserade

Rygg och Idrottskliniken arbetar med en bredd av idrottsrelaterade skador, men även med andra typer av besvär som har med rörelseapparaten att göra.

När det passar dig

På Rygg och Idrottskliniken finns ofta möjlighet till snabb hjälp vid brådskande ärenden och kan boka in tider på kort varsel, även utanför kontorstid.

För idrottare

När du som idrottare utnyttjar medlemsförmånen Råd och Vård för idrottsskador får du prata med en legitimerad fysioterapeut som är specialist på idrottsskador. Anses det att du behöver en bedömning så ingår upp till två besök hos fysioterapeut som är specialiserad på idrottsskador.

Rygg och Idrottskliniken

Behandlingsmetoder

Idrottsmedicin

Behandling och förebyggande träning vid flera olika typer av skador och diagnoser.

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT)

Undersöknings- och behandlingsmetoder med bland annat smärtreproduktion, belastnings- och rörlighetstester görs. 

Diagnostiskt Ultraljud

Undersökning och diagnostisering av skador i rörelseapparaten som brosk, ledkapslar, ligament, senor, nerver och muskler.

Ortopedisk Medicin (OMI)

Diagnostisering och behandling av smärta eller skador från leder, muskler, senor och ligament.

Funktionsscreening

Rörelseanalys med identifiering av eventuella svagheter som håller dig tillbaka prestationsmässigt, eller som kan öka skaderisken i din idrott.

Funktionell Manuell Terapi (FMT)

Undersökning och behandling av leder, nerver och muskler där man inledningsvis undersöker kroppen centralt och sedan rör sig utåt mot smärtområdet.

Nervmobilisering

En metod som får nerver att röra sig gentemot omgivningen. Nervmobilisering kan användas vid behandling av bland annat nervrotsproblem, smärtor och domningar i armar och ben.

Medicinsk akupunktur

En tunn nål sticks in i muskelvävnad och olika stimuleringar av nålen kan sedan utföras med syftet att uppnå en smärtlindrande effekt.

Välkommen till RYGG & IDROTTSKLINIKEN i Dalsjöfors

Boka tid nu

Rygg och Idrottskliniken tar emot dig med privat sjukförsäkring, Råd och Vård för idrottare eller på privat taxa.


Patientavgift 890 kr / besök. Akuttid 1190 kr.


Vi erbjuder behandling med kort varsel eller utanför kontorstid.

Till Rygg och Idrottskliniken kan du bland annat söka för:

Idrottsskador

Skador i muskler, ligament och senor

Nack-, rygg-, och ledsmärtor

Huvudvärk eller yrsel

Idrottare

Råd och Vård för idrottsskador är en medlemsförmån samt en kostnadsfri rådgivningstjänst som ingår i medlemsförsäkringen för de flesta idrotterna (se råd och vårds hemsida för vilka idrotter det gäller).


Försäkringen gäller för samtliga skador som är uppkomna under träning eller match samt även överbelastningsskador som kan kopplas till sporten.


När du ringer till Råd och Vård får du prata med en legitimerad fysioterapeut som är specialist på idrottsskador. Anses det att du behöver en bedömning så ingår upp till två besök hos fysioterapeut som är specialiserad på idrottsskador.


Be dem då att boka in en tid till Johan på Rygg och Idrottskliniken.

Rygg och idrottskliniken

Detta är jag

Johan Meldo - Leg. Fysioterapeut
Johan Meldo

Leg. Fysioterapeut

johan@meldo.se

070 929 93 42

www.meldo.se

Jag är sedan 2009 legitimerad fysioterapeut. Utbildade mig på Umeå Universitet och har därefter vidareutbildat mig inom ortopedisk medicin, manuell terapi, idrottsmedicin och nu senast inom diagnostik muskulotskeltalt ultraljud.

 

Sedan examen har jag arbetat med mottagningsarbete inom både den offentliga och den privata sektorn. Arbetar med IF Elfsborgs A-lag sedan 2014. Arbetar även med många individuella elitidrottares rehab såsom cyklister, längdskidåkare, löpare, triatleter, basketspelare samt utövare inom crossfit. 


Som fysioterapeut fokuserar jag på helheten och en rehab som är anpassad utifrån dina förutsättningar. Lägger också stor vikt i att identifiera källan till besvären och genomföra förebyggande åtgärder för att minska risken för att besvären återkommer. 

Träning är något som ligger mig varmt om hjärtat och gärna då en varierad träning, allt från långdistans till korta och intensiva pass. Har en bakgrund som fotbollsspelare men har även bland annat genomfört en Svensk Klassiker och Ironman Kalmar.

Tummarpsvägen 19
516 31 Dalsjöfors